Aanbevelingen voor event management tijdens corona

Tijdens mijn onderzoek heb ik vastgesteld dat de veiligheids- en beveiligingsmaatregelen en -voorschriften van de overheid de grootste invloed hebben op event management in Hamburg. De eventmanagers en ik wisten niet wat ons te wachten stond toen corona in Europa arriveerde.

Veilige evenementen corona

Eventmanagers en vele anderen uit de cultuur- en kunstindustrie moeten vechten voor hun bestaan. De invloeden op eventmanagers door regels en voorschriften van de overheid zullen, zoals vastgesteld tijdens mijn laatste onderzoek, toenemen. De volksgezondheid zal echter een belangrijke rol spelen in de industrie. Het dwingt eventmanagers, nu nog meer dan voorheen, om een ​​veilige ruimte voor de bezoekers te creëren.

Nieuwe trends voor event management

In de toekomst zal de focus van evenementen en event management anders zijn. De afgelopen maanden hebben we ontdekt in welke snel veranderende wereld we leven en dat de situatie van de ene op de andere dag kan veranderen.

Focus op volksgezondheid

Tot dusverre omvatten veiligheids- en beveiligingsmaatregelen aspecten als wegversperringen en nooduitgangen. De volksgezondheid was nog geen grote zorg voor eventmanagers. De huidige omstandigheden die voortkomen uit de coronacrisis zullen gezondheidsaspecten in de schijnwerpers zetten. Deze kunnen variëren van een beter ventilatiesysteem tot de beschikbaarheid van ontsmettingsmiddelen. Niet alle vorderingen zullen de industrie op de lange termijn beïnvloeden (bijv. gezichtsmaskers), maar sommige zullen de nieuwe norm worden.

Innovatief denken

Het vinden van alternatieve manieren om evenementen te organiseren is nu meer dan ooit belangrijk. Innovatie is een continue aanpak binnen de branche, maar in tijden van crisis worden ideeën sneller omgezet in realiteit. Aangezien de situatie niet erger lijkt te kunnen worden, is uitproberen de beste manier om te zien of iets werkt. Daarom zijn er meer innovatieve ideeën nodig en zullen deze waarschijnlijk sneller worden geïmplementeerd (als de investering niet te duur is).

Gepersonaliseerde evenementen

Net als in de toeristische sector, is het doel in de evenementensector om een ​​unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers te creëren. Tot nu toe zijn de ervaringen op veel verschillende manieren tot stand gekomen, grootschalig of kleinschalig. Evenementen worden echter persoonlijker. Een beperkt aantal bezoekers zorgt voor een beter begrip van het publiek en creëert een groot potentieel voor eventmanagers.

Intensere ervaring

De trends die uit de huidige situatie naar voren komen zijn (voorlopig) vooral online evenementen en livestreams. Sommige concerten of festivals vinden echter ook plaats, maar met een zeer beperkt aantal bezoekers. Dit betekent dat de evenementen persoonlijker zijn, wat de gasten een intensere ervaring kan geven. Toegewezen worden aan een bepaald deel van de locatie en speciale aandacht krijgen van het personeel kan het gevoel geven belangrijk en speciaal te zijn.

Mocht ik andere belangrijke nieuwe trends op het gebied van event management vergeten zijn te noemen, laat me je mening weten door me een bericht te sturen.

1 å