De toekomst van stadstoerisme

Een nieuwe speciale editie van het Journal of Tourism Futures is uitgebracht. Deze editie richt zich met name op de toekomst van stadstoerisme. Albert Postma, Dorina-Maria Buda (Leeds Beckett University) en Katharina Gugerell (Rijksuniversiteit Groningen) hebben twee jaar gewerkt om de speciale editie samen met de productieafdeling van Emerald Publishing te maken.

Hoe om te gaan met bezoekersdruk?

De speciale editie bestaat uit een verzameling artikelen over overtoerisme en drukte steden. Dit onderwerp werd versterkt vanwege de media-aandacht over stadstoerisme in relatie tot bezoekersdruk en overtoerisme. Veel steden zoals Amsterdam en Parijs zien een enorme stroom van toeristen die gemeenschappen en faciliteiten onder druk zet. In totaal bieden 5 artikelen, 7 boekbesprekingen en 1 conferentierapport oplossingen voor uitdagingen die het probleem voor bestemmingsleiders en -planners kunnen oplossen.

Achter de schermen van het Journal of Tourism Futures

Onze rol als redacteur is om de strategische richting van het tijdschrift te beheren. Dit wordt geleid door een redactie die bestaat uit experts op het gebied van de toekomst van toerisme, academici of vakmensen op dit gebied. Leden behoren 2-3 jaar bij de redactie. Ze beoordelen artikelen, promoten het tijdschrift en dienen artikelen in. Ze fungeren ook als klankbord voor nieuwe ideeën en geven advies over plannen.

Creëren van een nieuwe redactie

Een aantal redactieleden hebben bijgedragen aan verschillende edities van het tijdschrift over onderwerpen zoals toegankelijk toerisme en politiek denken. We vernieuwen de redactieraadsleden van het tijdschrift wanneer de termijn van het lid ten einde loopt. Hierdoor kunnen nieuwe mensen lid worden van het bestuur om nieuwe perspectieven te bieden.

Volgende speciale uitgave van Journal of Tourism Futures

Onlangs hebben we richtlijnen opgesteld voor toekomstige nieuwe leden om te zorgen voor evenwicht in geslacht, expertise en geografische spreiding. We streven naar een mix van ervaren professoren en opkomende onderzoekers. Het nieuwe bestuur zal begin 2018 worden aangekondigd, voordat editie 4.1 gelanceerd wordt. In het voorjaar van 2018 zal een volgende speciale uitgave van de Journal of Tourism Futures worden gepresenteerd. Deze editie richt zich op millennials.

Download gratis de nieuwste editie over de toekomst van stadstoerisme