ETFI verandert de toekomst van eilanden

zondag 10 juni, 2018 tot donderdag 14 juni, 2018

Tijdens de 16e ISISA Islands of the World Conference 2018  presenteren onze toerisme experts Bernadett Papp en Stefan Hartman presenteren het fenomeen ‘overtoerisme’ gekoppeld aan de gevolgen voor eilanden en mogelijke beleidsmaatregelen.

Overtoerisme eist zijn tol in eilandbestemmingen

Steden zoals Barcelona of Venetië hebben al vele jaren te maken met de gevolgen van overtoerisme. Ook vertonen eilandbestemmingen steeds vaker overeenkomsten, aangezien ze soms ook een hoge toestroom van toeristen ervaren. De unieke kenmerken, beperkte middelen en ruimtelijke capaciteit maken eilanden kwetsbaar voor een uitgebreide ontwikkeling van toerisme.

Oplossingen voor overtoerisme op eilanden

Tijdens de conferentie zullen we de toepasbaarheid van de belangrijkste resultaten van onze bezoekersdrukstudie toelichten. We richten ons op het vinden van de duurzame en niet-ontwrichtende ontwikkeling van stedelijk toerisme, naar eilandbestemmingen. Wij zijn van mening dat onze bevindingen relevant, nuttig en toepasbaar zijn op veel verschillende bestemmingen waaronder eilanden. Dit vanwege de hoge mate van verstedelijking van veel eilanden, bijvoorbeeld Bermuda, Malta, Maagdeneilanden, St. Martin en de Kaaimaneilanden.

16e Islands of the World Conference 2018 

De ISISA conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de Waddenacademie, Rijksuniversiteit Groningen, KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies, Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Oerol en Sense of Place. Het vindt plaats in Leeuwarden en Terschelling. De conferentie gaat in op de volgende thema's:

  • Identiteit en mensen;
  • Aardrijkskunde en natuur;
  • Economische ontwikkeling;
  • Governance.