Grip op bezoekersdruk in steden: 7e UNWTO Global Summit

zondag 16 september, 2018 tot woensdag 19 september, 2018

Stedelijk toerisme vereist een nieuwe manier van denken om de behoeften en verwachtingen van de nieuwe klant te optimaliseren en economische- en sociale groei te bevorderen. Om dit te bereiken, is het belangrijk om de manieren te bespreken waarop stedelijk toerisme wordt gepland, ontwikkeld en beheerd en hoe het wordt ervaren door zowel bezoekers als bewoners. Tijdens de UNWTO Global Summit presenteren wij het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen ETFI, Breda University en CELTH: ons rapport ‘Understanding and managing visitor’s growth in cities: beyond perceptions’.

Handboek voor het omgaan met bezoekersdruk

Samen met CELTH en Breda University doen we onderzoek naar het managen van bezoekersdruk. In zes grote Europese steden (Amsterdam, Barcelona, ​​Berlijn, Kopenhagen, Lissabon en München) en zeven middelgrote steden (Tallinn, Salzburg, Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent en Leuven) zijn 8.507 enquêtes en 80 diepte-interviews afgenomen. In samenwerking met UNWTO publiceren we deze studie als een handboek voor bestemmingen om de druk van bezoekers aan te pakken.

7e UNWTO Global Summit over stedelijk toerisme

De 7e UNWTO Global Summit die plaatsvindt in Seoul brengt vertegenwoordigers van nationale toerismebesturen samen, evenals lokale autoriteiten en diverse stakeholders. Het dient als een platform om ervaringen en expertise uit te wisselen om een ​​gedeelde visie te creëren op stedelijk toerisme dat innovatie, digitaal transformatie en duurzaamheid omvat.