Inspiratiereis Alpine Pearls

woensdag 20 juni, 2018 tot zaterdag 23 juni, 2018

Samen met CELTH gaan wij op reis om inspiratie op te doen voor duurzame gebiedsontwikkeling en versterking van het netwerk van de Nederlandse gastvrijheidscluster. We bezoeken de Alpen (specifiek Oostenrijk) omdat in dit gebied duurzame gebiedsontwikkeling in de toeristische sector hoog in het vaandel staat.

Toeristische mobiliteit en duurzaamheid

Op het gebied van toeristische mobiliteit en duurzaamheid bevindt in de Oostenrijkse Alpen het initiatief Alpine Pearls, met Werfenweng als koploper. De plaatsen Werfenweng en Ellmau zijn interessant om te bezoeken voor Nederlandse ondernemers en overheden betrokken bij de vrijetijdssector vanwege:

  • Sterk ontwikkelde regionale en internationale samenwerking
  • Duurzame economische en ecologische ontwikkeling die leidend is/waaronder mobiliteit
  • Ervaring met toeristische bedrijfsinvesteringszone
  • Ervaring met seizoensverlenging en seizoensverlegging
  • Publiek-private samenwerking
  • Bevorderen van innovatie en cross-sectorale samenwerking

Innovatieve gastvrijheidssector

De inspiratiereis wordt georganiseerd door Stichting Innovatie Recreatie en Ruimte (STIRR). Het reisgezelschap bestaat uit professionals uit het gastvrijheidscluster, waaronder ondernemers, bestuurders van overheden en maatschappelijke organisaties. Samen met hen gaan we inzichten opdoen over innovatieve aanpakken van het gastvrijheidscluster, die bijdragen aan duurzame gebiedsontwikkeling en versterking van het netwerk van de Nederlandse gastvrijheidssector.