Tools voor bestemmingsontwikkeling

De internationale bezoekerseconomie verkeert momenteel in een ernstige crisis. De vraag is hoe lang COVID-19 onder ons zal blijven en hoe lang de crisis zal duren. Deze situatie zorgt voor angst en onzekerheid, vooral omdat er geen duidelijk toekomstperspectief is. CELTH wil bestemmingen, bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij de bezoekerseconomie helpen om een ​​perspectief te schetsen dat houvast biedt bij het vinden van nieuwe manieren om met vertrouwen op de toekomst te anticiperen.

Webinarserie toerisme na COVID-19

Door middel van een reeks webinars in samenwerking met PUM, willen wij het Center for Tourism Studies-Universitas Gadjah Mada een overzicht bieden van strategieën in bestemmingsontwikkeling en succesvolle voorbeelden van elders in de wereld. Dit overzicht bevat praktische tools die bestemmingen, bedrijven en organisaties helpen om de bestemming Yogyakarta weer beter op te bouwen.

Management en ontwikkeling van toeristische bestemmingen

Het ontwikkelen en managen van bestemmingen is een vrij complexe taak. Bij dit proces zijn veel stakeholders met verschillende belangen betrokken en een duidelijk overzicht van strategieën en instrumenten ontbreekt. Onze toerisme expert Jasper Heslinga en Menno Stokman van CELTH zullen uitleggen waarom het managen en ontwikkelen van een toeristische bestemming moeilijk is. Om de complexiteit te verminderen, worden tools aangeboden die kunnen helpen bij het in kaart brengen van verschillende soorten stakeholders. Ze zijn ook een manier om een ​​beter begrip te krijgen van het governance-proces waar bestemmingsmanagers vaak mee bezig zijn. Om ontwikkelings- en bezoekersmanagers te helpen een bestemming in balans te houden, zullen zij ook de grote verscheidenheid aan strategieën en instrumenten introduceren die beschikbaar zijn om bestemmingen beter te ontwikkelen en te managen. Deze tools zijn allemaal gebaseerd op onderzoek en praktijkpraktijken van over de hele wereld.

Locatie & tijden

Aanvang
21 mei 2021 om 00:00 uur.

Stel uw vraag aan Jasper

Jasper is expert op het gebied van datawetenschap in toerisme.