Call for papers: de toekomst van e-HRM and kunstmatige intelligentie in de gastvrijheid en toerisme industrie

Talent is de sleutel voor een bloeiende gastvrijheids- en toerismesector. Wereldwijd is de toerismesector goed voor $7,6 miljard en brengt het 292 miljoen banen voort. Dit staat bijna gelijk aan 10% van het wereldwijde aantal banen. 1 uit 10 is een baan in de toerismesector. Doordat de industrie gestaag door blijft groeien, wordt verwacht dat in 2030 deze sector 380 miljoen banen levert. Het aantrekken, ontwikkelen en vasthouden van talent zal in deze sector de sleutel zijn om op deze manier om te gaan met de groei. Aan de andere kant zal de rol van technologie steeds weer een belangrijke rol spelen in talent management. Technologische ontwikkelingen beïnvloeden de aard van banen in de gastvrijheidssector, de manier waarop service geleverd wordt en de wijze waarop talent aangetrokken en ontwikkeld wordt, en behouden blijft.

Digitale technologie gebaseerd op human resource management instrumenten

E-HRM, de toepassing van digitale technologie gebaseerd op human resource management instrumenten, wordt al veel toegepast door de internationale gastvrijheidsindustrie. Technologische ontwikkelingen zullen echter steeds verder in staat zijn om nieuwe en geavanceerde e-HRM instrumenten te ontwikkelen en deze te faciliteren. Vooruitgang in kunstmatige intelligentie is hoopgevend, maar op hetzelfde moment bedreigend voor talent management in de internationale gastvrijheidsindustrie. Kunstmatige intelligentie maakt het mogelijk om uitgebreide werving en selectie van talent te bewerkstelligen, het zorgt voor een verbeterde monitoring van prestaties en talent forecasting. Maar waar zijn de grenzen van e-HRM en kunstmatige intelligentie toepassingen voor talent management? Op welke manier zal e-HRM, kunstmatige intelligentie en talent management zich ontwikkelen en integreren in de gastvrijheidsindustrie, en elkaar op deze manier versterken in de komende tien jaar?

Doelstellingen:

Het doel van deze speciale uitgave zal zijn om een verzameling van hoogwaardige bijdragen te publiceren over de toekomst van e-HRM en kunstmatige intelligentie ten behoeve van talent en talent management in de internationale gastvrijheids- en toerisme industrie. Deze bijdragen moeten inzicht bieden in hoe e-HRM, kunstmatige intelligentie, talent en talent management zich in deze industrieën in de komende tien jaar zullen ontwikkelen. Kernvragen zijn (maar niet beperkt tot):

  • Op welke manier zal kunstmatige intelligentie tot verbetering leiden in e-HRM voor talent management in de internationale gastvrijheids- en toerismesector in het komende decennium?
  • Wat zullen de effecten van specifieke kunstmatige intelligentie e-HRM zijn op de werving, selectie, ontwikkeling, prestaties, evaluatie en het monitoren en voorspellen van talent?
  • Op welke manier zal talent management toepassingen en beleid ontwikkelen in de internationale gastvrijheids- en toerisme industrie in de komende tien jaar, met het oog op kunstmatige intelligentie en ontwikkelingen in e-HRM?

Talent management in de internationale gastvrijheids- en toerisme industrie

De bijdragen in deze speciale uitgave zullen zich richten op professionals en wetenschappers die werken in of zich focussen op talent en talent management in de internationale gastvrijheids- en toerisme industrie. Het heeft als doel om hen te voorzien in uitdagende, innovatieve en behulpzame inzichten en om hen in staat te stellen betere beslissingen te maken op het gebied van e-HRM en het gebruik van kunstmatige intelligentie voor talent en talent management in de komende tien jaar. Op deze wijze zal het bijdragen aan de internationale gastvrijheids- en toerisme industrie, en het in staat stellen om te groeien en leren om te gaan met toekomstig talent en groeiuitdagingen.

Gastredacteur:

Deze speciale uitgave zal worden geredigeerd door Huub Ruël, PhD, van Hotelschool Den Haag. Zijn belangrijkste onderzoeksgebieden zijn e-HRM, door technologie mogelijk gemaakt HRM, mondiaal talent management en internationale organisatie en diplomatie.

Soorten artikelen:

Het tijdschrift erkent dat schrijven over de toekomst op verschillende manieren gedaan kan worden. Daarom accepteren wij een verscheidenheid aan artikelen met diverse opmaken en die meerdere zienswijzen op de toekomst laten zien. Deze omvatten:

Onderzoeksartikelen bevatten meestal tussen 5.000 en 7.000 woorden (inclusief referenties) en met een titel van niet meer dan acht woorden. Artikelen mogen empirisch, toegepaste case studies of een conceptueel kader bevatten. Alle artikelen worden twee keer anoniem bekeken en kritisch beoordeeld.

Viewpoint artikelen zijn artikelen waar de inhoud afhankelijk is van de schrijver zijn of haar zienswijze en interpretatie. Dit zijn ook journalistieke stukken. Deze artikelen worden meestal geschreven door het werkveld en zijn doorgaans tussen de 2.000 en 4.000 woorden in lengte (inclusief referenties).

Artikelen worden beoordeeld door een lid van de redactie voor begeleiding en verbetering. Artikelen moeten voldoen aan de indieningsrichtlijnen van het tijdschrift.

Belangrijkste deadlines:

  • Indienen van concepten van volledige artikelen: 30 april 2019
  • Feedback naar auteurs: 31 mei 2019
  • Indienen van herziene inzendingen: 31 juli 2019
  • Definitieve beslissing: 30 augustus 2019             
  • Datum publicatie: Artikelen zullen drie maanden na de acceptatie online gepubliceerd worden als onderdeel van Emerald earlycite, en gepubliceerd in de speciale uitgave die medio 2020 uit gaat komen

U kunt hier uw artikelen indienen. Selecteer alstublieft ‘The Future of E-HRM’ wanneer u wordt gevraagd in welke uitgave (special / regular) u uw artikel wilt plaatsen. Het artikel moet voldoen aan de doelen van het tijdschrift, welke de nadruk legt op de toekomst van gastvrijheid en het toerisme.