ETFI geeft training “strategische vooruitzichten” in Parijs

Terwijl veel collega’s van Stenden ETFI nog van hun kerstvakantie genoten, was ETFI onderzoeker Albert Postma alweer op pad. Hij bezocht voor de tweede keer de Panthéon-Sorbonne Universiteit in Parijs.

ETFI training strategische vooruitzichten

Albert gaf een tweedaagse training aan masterstudenten van het instituut IREST (Institute of Research and Advanced Studies of Tourism) dat gekoppeld is Panthéon-Sorbonne Universiteit. Twee mastergroepen van het instituut, bestaande uit ruim 55 studenten, volgden de training van Albert met veel enthousiasme. Voor hen was het de eerste keer dat ze met het concept strategische vooruitzichten in aanraking kwamen. Ook vonden zij het erg bijzonder om deze training van een Nederlandse expert op het gebied van strategische vooruitzichten te krijgen. Ook waren er vertegenwoordigers uit het werkveld aanwezig die meer over het concept te weten wilden komen.

Hoe word je weerbaar in de toeristische industrie?

Door middel van de training leerde Albert de studenten om voor een strategisch vraagstuk maatregelen te formuleren aan de hand van scenario’s. De achterliggende gedachte was dat een toeristisch bedrijf of een toeristische bestemming door deze geformuleerde maatregelen weerbaarder wordt. De studentengroepen passen deze kennis toe tijdens hun masterprogramma’s. Een groep studenten wordt opgeleid op het gebied van internationale ontwikkeling van toerisme (EDTI) terwijl de andere groep zich verdiept in het management van toeristische activiteiten en hotels (GATHE).