Hoe kunnen Europese toeristische steden omgaan met bezoekersdruk?

Ons nieuwe onderzoek brengt bezoekersstromen in balans. Per 1 maart 2017 richten we ons samen met CELTH op de unieke kenmerken van kleinere stedelijke bestemmingen.

Toekomstbestendige  visitor management strategieën in toerisme

Wij werken samen met toeristische beleidsontwikkelaars van diverse deelnemende Europese steden. Zij helpen ons door bestaande strategieën, rapporten en studies over de toeristische ontwikkeling van hun specifieke stad te verstrekken. Hierdoor krijgen wij een diepgaand inzicht in de context en de huidige situatie. Belangrijke stakeholders worden ook gepolst over hun standpunt ten opzichte van bezoekersdruk. Door middel van een scenarioplanning workshop worden scenario's gecreëerd om de steden voor te bereiden op toekomstige toerismestromen en technieken voor het beheer van deze bezoekersstromen.

Toeristische bezoekersdruk

Door onze ervaring op het gebied van toeristische bezoekersdruk met de expertise van deze steden te combineren, garanderen wij sterke strategieën voor het omgaan met bezoekersdruk in het Europese toeristische steden. Bernadett Papp, die net ons team is komen versterken, werkt samen met mij aan het project. Ze treedt op als veldwerkcoördinator en is het belangrijkste aanspreekpunt voor de partners.

Hoe deel te nemen

We streven ernaar om voor 1 april 2017 in totaal 10 tot 15 stedelijke bestemmingen bij het project te betrekken. Mocht uw stad willen deelnemen aan het project, lees dan onderzoeksvoorstel en stuur het aanvraagformulier naar info@etfi.eu.