Hoe zal reizen eruit zien in 2049?

Naar aanleiding van de nieuwe Blade Runner-film vroeg Virgin Atlantics in-flight magazine aan twee internationaal toonaangevende futurologen hoe reizen er de komende jaren mogelijk uit zal zien.

Ultieme dagtrip

Rond 2049 zullen sommige vliegtuigen supersonisch zijn en sommige zelfs hypersonisch. Hierdoor zal de perceptie ten aanzien van langeafstandsvluchten volledig veranderen. In deze snellere vliegtuigen duurt het een paar uur om naar Shanghai te gaan. Nieuw-Zeeland kan zelfs een weekendbestemming worden.

Suborbitale vluchten zoals gepland door Virgin Galactic betekenen dat een reis naar de ruimte de ultieme dagtrip in 2049 zal zijn. Maar met ontwikkelingen in technologie, zou het veel goedkoper moeten worden, zodat de middenklasse ook in staat is om reizen naar de ruimte te maken in plaats van alleen de superrijken.

Luchthavens van de toekomst

Ook de luchthavens zullen veranderen. Volgens Ian zullen luchthavens gaan fungeren als een hotel of zullen ze een vrije tijd ervaring op zich zijn. Mensen hoeven zelfs niet meer door de beveiliging te gaan, want met de vooruitgang van de gegevens weet de luchthaven precies wie u bent voordat u aankomt. Het kan zelfs zover komen dat ze uw hersens kunnen scannen om denkpatronen te identificeren, dat zal helpen om aan al uw behoeften te voldoen.