Samenwerking met TUI om toerisme educatie in Zanzibar te ondersteunen

Reizigers die met TUI reisden, het hoger onderwijs en de toerismesector zijn een unieke samenwerking aangegaan om toerisme educatie op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar te ondersteunen. Onze toerisme expert Maaike Bergsma heeft in het verleden op Zanzibar gewerkt, en nu coördineert zij het transport van toerisme studieboeken naar de NGO Welcome Ideas in Zanzibar.

Ik ben erg blij dat de Leisure en Tourism Academy het mogelijk maakt om andere toerisme instellingen te ondersteunen. Dankzij deze unieke samenwerking hebben studenten en docenten toegang tot specialistische literatuur over toerisme management.

Het stimuleren van ondernemerschap in de toerismesector

De Leisure en Tourism academie van NHL-Stenden hogeschool heeft meer dan 100kg aan toerisme studieboeken verzonden naar NGO Welcome Ideas. Dit is een in de Verenigde Staten gevestigde non-profit organisatie, maar die opereert in Zanzibar. Door educatie, ondersteuning, netwerken en pop-up faciliteiten, helpt Welcome Ideas leden van lokale gemeenschappen op Zanzibar om deze te ontwikkelen, te financieren en om hier hun eigen toerisme gerelateerde bedrijven te ontplooien. Door het aanmoedigen en mogelijk maken van ondernemerschap in de toerismesector, hoopt Welcome Ideas economische wegvloeiing geassocieerd met het toerisme in Zanzibar te reduceren en de inkomsten uit het toerisme beter te laten terugvloeien naar lokale gemeenschappen.

Touroperator TUI maakt de donatie mogelijk

De donatie zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van touroperator TUI. Het bedrijf onderhoud een directe vlucht tussen Amsterdam en Zanzibar en maakte speciaal voor onze doeleinden ruimte in hun Dreamliner vrij om de boeken naar Zanzibar te transporteren. TUI reizigers Ton en Djoeke Degeling, die verbonden zijn aan het KAWA training centrum op Zanzibar, werden gevraagd om de boeken mee te nemen en deze te overhandigen aan Kenn Scott en Abdulsatar Ali Mohammed (directeuren van Welcome Ideas). Een tweede levering wordt in januari 2019 verwacht.

Bent u, of is uw organisatie, geïnteresseerd om toerisme educatie op Zanzibar te ondersteunen? Neem dan contact op met Maaike Bergsma.