Trendrapport 2017: veerkracht en toekomstbestendigheid in toerisme, recreatie & vrije tijd voorop

NRIT media organiseerde samen met CBS, NBTC Holland Marketing en CELTH bij het CBS in Den Haag het event Trendrapport Live. Het was voor het eerst dat het bekende Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd via een live event werd gepresenteerd.

Belangrijke trends en ontwikkelingen toerisme, recreatie & vrije tijd in 2017

Tijdens vijf krachtige presentaties werden de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de sector in raken onthuld. Ook werden er handvatten aangereikt om daar succesvol op in te spelen gericht op:

  • Toerisme en recreatie in een uitdagende wereld - Marc Gerlings, NRIT Media
  • Meer (big) data over het toerisme is goed voor het beleid, of toch niet? - Nico Heerschap, CBS
  • Presentatie Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd – Ton Vermeulen, NRIT Media
  • Ruimte en richting geven aan de groei van het inkomend toerisme - Kees van der Most, NBTC Holland Marketing
  • Trendvisie 2017-2020, scenario's voor toerisme, recreatie en vrije tijd – Albert Postma, ETFI en CELTH
  • Biedt Smart City Hospitality een oplossing voor duurzamer stedelijk toerisme? - Hans Westerbeek, CELTH

Nieuw onderdeel Trendrapport: Trendvisie

De Trendvisie is een nieuw onderdeel van het trendrapport. Het zorgt voor duiding van de vele trends die in het Trendrapport beschreven zijn. De inhoud daarvan is tot stand gekomen met behulp van inbreng van diverse vertegenwoordigers uit de sector zoals CEO’s, ondernemers en onderzoekers & consultants. Het bevat een beschrijving van drijvende krachten, scenario’s en acties om daarop te anticiperen.

Live event Trendrapport een groot succes

De reacties op het eerste live event waren positief. Menno Stokman, directeur van CELTH, zegt na afloop: “Volle zaal en positieve geluiden, vooral ook van aanwezigen en marktpartijen!”. Nu.nl besteedde er ruim aandacht aan en heeft op pakkende wijze de bijdrages van de verschillende inleiders geïntegreerd. Daarbij zijn verschillende delen van de trendvisie van ETFI en CELTH integraal overgenomen.

Download of bestel het Trendrapport toerisme, recreatie & vrije tijd 2017 gauw en speel in op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Eerst een samenvatting lezen en bekijken? Dat kan ook.