Jasper Heslinga

Duurzaam toerisme
Governance

Jasper werkt namens ETFI en NHL Stenden Hogeschool als Programma Manager voor het CELTH met als doel duurzame samenwerkingsverbanden te smeden tussen universiteiten en overheids-, maatschappelijke- en industriële partners in de toeristische sector. Ook werkt Jasper als programmaleider bij DataFryslân. Jasper is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van beleid en bestuur rondom duurzaam toerisme.

Functie

Jasper is gespecialiseerd in het begrijpen van bestuurlijke processen en bijbehorende instituties die kunnen helpen bij het bouwen aan veerkrachtige toeristische bestemmingen. Ook is hij expert op het gebied van datawetenschap in toerisme. In zijn rollen als Programma Manager voor het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) en programmaleider van het onderzoeksprogramma voor toerisme en recreatie bij DataFryslân doet hij onderzoek en geeft hij advies met betrekking tot toerisme en recreatie en de impacts ervan op zowel landschappen als gemeenschappen.

Ervaring

Jasper heeft met succes zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, gericht op het balanceren van de interacties tussen toerisme en natuur. Hij heeft kennis opgedaan van vele academische concepten en vertaalt deze naar praktijkcases.. Jasper is in staat om zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden uit te voeren. Hij maakt regelmatig gebruik van inhoudsanalyses, stakeholderanalyses, interviews, focusgroepen en online enquêtes.

Jasper Heslinga werkte mee aan deze projecten

Voorspelmodel voor toeristische drukte

Verkenning ambities vaarrecreatie Holwerd aan Zee

Strategische beleidsontwikkeling recreatie en watersport 2025

Vergroten van maatschappelijk belang voor toerisme en recreatie

Experiment met satellietdata in vrijetijd, recreatie en toerisme

Verkenning toeristisch-recreatieve samenwerking Emsland-Drenthe

Ontdek alle projecten

Jasper Heslinga schreef deze blogs

Nieuw onderzoek brengt voor het eerst waarde hele gastvrijheidssector in kaart

15 maart

Hoe diepgeworteld is de gastvrijheidssector in de samenleving? Hoe zou de maatschappij eruitzien zonder dat mensen kunnen ontspannen, recreëren, uit eten gaan, kamperen, sporten, elkaar ontmoeten, cultuur snuiven, reizen in binnen- en buitenland, congresseren en evenementen bijwonen? Samen met CELTH en Gastvrij Nederland hebben wij antwoord op die vraag gegeven in het onderzoek: Maatschappelijke waarde van toerisme en recreatie.

Nederland van boven: gebruik van satellietbeelden voor toerisme en recreatie

22 februari

Onze toerisme experts Ben Wielenga, Jasper Heslinga en Stefan Hartman publiceerden onlangs een artikel over het gebruik van satellietbeelden om de toeristisch-recreatieve sector te kunnen begrijpen. Deze verscheen afgelopen jaar in een nieuwe editie van het Trendrapport. Satellietbeelden zijn reeds beschikbaar, maar toepassingen op de toeristisch-recreatieve sector zijn echter nog altijd beperkt. Dit artikel brengt daar verandering in.

7 aanbevelingen om toeristische bestemmingen slim te maken

15 december

Toeristen bezoeken allerlei bestemmingen, maar nog altijd weten we nog maar heel weinig over de toeristen zelf. Waar komen ze vandaan, wat doen ze, wat geven ze uit en wat vinden ze leuk? Om dit te weten te komen is het van belang om data en informatie goed op orde te hebben. In deze blog geef ik 7 aanbevelingen hoe je toeristische bestemmingen slimmer zou kunnen maken.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Jasper

Jasper is expert op het gebied van datawetenschap in toerisme.