Laura Spiekermann

Duurzaam toerisme
Event management

Laura is verantwoordelijk voor de office managementtaken van ETFI. Ook voert ze marketingactiviteiten uit. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten. Ze heeft een achtergrond in kwalitatief onderzoek, bestemmingsontwikkeling, ondernemerschap en evenementenbeheer. Ook is Laura docent bij de bacheloropleiding Tourism Management aan NHL Stenden Hogeschool.

Functie

Laura is een duizendpoot met uiteenlopende taken. Als onderzoeker is Laura betrokken bij onderzoeksprojecten van ETFI op het gebied van gegevensverzameling en gegevensanalyse. Daarnaast is Laura verantwoordelijk voor de office managementtaken van ETFI. Ook is zij degene die communicatiemiddelen ontwikkelt en ondersteunt zij bij de marketingactiviteiten van ETFI. Laura is tevens werkzaam als docent bij de bacheloropleiding Tourism Management aan NHL Stenden Hogeschool.

Ervaring

Laura behaalde haar Master International Tourism, Events and Leisure Management aan de NHL Stenden Hogeschool. Hierdoor is ze goed op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de toeristische sector. Ze heeft een achtergrond in kwalitatief onderzoek en is geïnteresseerd in bestemmingsontwikkeling en ondernemerschap. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in event management in combinatie met bestemmingsontwikkeling.

Laura Spiekermann werkte mee aan deze projecten

GPS-tracking voor toerisme

Verkenning video analytics in vrije tijd, recreatie en toerisme

Ontdek alle projecten

Laura Spiekermann schreef deze blogs

Bestemmingen als kantoorlocatie

22 maart

Reizen naar een andere stad of land voor een zakelijke bijeenkomst lijkt verleden tijd. Deze nieuwe strategie is er niet alleen op gericht om een ​​bestemming als vakantieplek op de markt te brengen, maar ook om het gebied als een ​​tijdelijk kantoor te zien. De pandemie bracht het bedrijfsleven vooruit op het gebied van digitalisering. Coworking spaces zijn de toekomst en zelfs een hotelkamer kan een tijdje een kantoor worden. Nieuw is de manier waarop bestemmingen en organisaties werken op afstand begrijpen, ondersteunen en vermarkten.

Aanbevelingen voor event management tijdens corona

06 november

Tijdens mijn onderzoek heb ik vastgesteld dat de veiligheids- en beveiligingsmaatregelen en -voorschriften van de overheid de grootste invloed hebben op event management in Hamburg. De eventmanagers en ik wisten niet wat ons te wachten stond toen corona in Europa arriveerde. In de toekomst zal de focus van evenementen en event management anders zijn. De afgelopen maanden hebben we ontdekt in welke snel veranderende wereld we leven en dat de situatie van de ene op de andere dag kan veranderen.

Hoe wordt de evenementensector beïnvloed door strategische planning en beleid van overheden?

25 augustus

Hamburg is een populaire evenementenbestemming en biedt dagelijks meer dan honderd evenementen aan de lokale bevolking en toeristen. In sommige gevallen botsen de organisatie en het management van evenementen met het beleid van de bestemming en worden evenementen sterk beïnvloed. Hoe garanderen de organisatoren van het evenement dat het evenement plaatsvindt en voldoet aan alle voorschriften? Mijn onderzoek richt zich op het perspectief van ondernemers met betrekking tot het proces van evenementenplanning door rekening te houden met beleidskaders van de overheid.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Laura

Laura weet alles van bestemmingsontwikkeling en eventmangement.