Sjors Schuurmans

Duurzaam toerisme
Governance

Als stagiair bij ETFI, assisteert Sjors zijn collega’s bij verschillende onderzoeksprojecten. Op het moment behaald Sjors zijn master in Tourism, Society & Environment op Wageningen Universiteit. Tijdens de stage wil hij zijn kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden verder ontwikkelen en meer kennis op doen over thema’s als destination management, beheer en beleid van natuurgebieden en maatschappelijke betrokkenheid in de toerisme industrie.

Positie

Sjors ondersteunt ETFI in haar onderzoeksprojecten als assistent projectmanager. Momenteel is hij betrokken bij projecten over het beheer van natuurgebieden in het Waddengebied en de ontwikkeling van het gebruik van big data voor toeristische doeleinden. 

Ervaring 

Voordat hij aan zijn stage als assistent projectmanager begon, behaalde hij zijn bachelordiploma Toerisme Management aan Saxion Hogeschool. Tijdens de bachelor was Sjors het meest geïnteresseerd in duurzaam toerisme en governance en daarom begon hij zijn MSc in Tourism, Society & Environment aan Wageningen University. Op basis van zijn studieachtergrond is Sjors gespecialiseerd in bestemmingsbeheer en duurzaam toerisme. In het laatste jaar van zijn master schrijft hij zijn scriptie over toeristenbelasting in Nederland.

Sjors Schuurmans schreef deze blogs

Inzicht in de wereld van toeristenbelasting

12 april

Toeristenbelasting is een beleidsinstrument dat wordt gebruikt door nationale en lokale autoriteiten. Het wordt gebruikt om de negatieve externe effecten veroorzaakt door toerisme te verminderen, de duurzaamheid van toerisme te vergroten en de levering van openbare diensten te financieren die niet alleen door bewoners, maar ook door toeristen worden gebruikt. Ik ben benieuwd naar de redenering achter de structuren van de toeristenbelasting in Nederlandse gemeenten en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Creativiteit is sleutel voor nieuwe toeristische strategieën in post-COVID-19-wereld

26 oktober

De coronacrisis is een zeer moeilijke tijd voor de toerisme industrie. Onder ondernemers binnen de branche heerst veel onzekerheid over hoe verder te gaan. Er zijn twee opties: stilstaan ​​of doorgaan. Stilstand is voor de meeste ondernemers niet de beste optie, maar hoe verder te gaan, moet nog worden beslist. Wij zijn op zoek naar ervaringen van toeristische organisaties die zich hebben aangepast aan een nieuwe realiteit of zichzelf helemaal opnieuw hebben uitgevonden. Hiermee willen we dat anderen profiteren van de ervaring van collega-ondernemers en specialisten.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Sjors

Sjors kan u meer informatie geven over duurzaam toerisme en governance.