Toerisme en recreatie in Overijssel in 2030

donderdag 23 mei, 2019

De toerisme- en recreatie sector in Overijssel was in 2017 verantwoordelijk voor 35.750 banen, wat neerkwam op 6,2% van de totale werkgelegenheid. De groei van de buitenlandse toerist en dat van de actieve gepensioneerde vereist een bredere kijk, omdat het tevens goed is om je af te vragen of deze positieve signalen en de vraag of meer altijd beter is, dat ook echt zo is. Tijdens het mini-symposium, die wordt georganiseerd door Trendbureau Overijssel en Marketing Oost, worden verschillende belangrijke vragen naar voren gebracht:

  • Wat betekent de groei voor het aanbod in Overijssel en de bijbehorende accommodaties?
  • Wat te denken van benodigde werknemers?
  • En wat kunnen, of moeten, we doen met de effecten van klimaatverandering en duurzaamheid?
  • Als het Overijsselse landschap, of het vrijetijdslandschap, verandert, zal de toerist ons dan nog steeds interessant vinden?

Onze toerisme expert Stefan Hartman zal samen met verschillende experts en ondernemers de discussie aangaan. Het doel is om bij te dragen aan het begrijpen van de belangrijkste krachten die drijvend zijn voor verandering in vrijetijd en toerisme, mogelijke kantelpunten welke grote consequenties kunnen hebben, en op welke manier je hier op reageert. Het doel van het mini-symposium is kennisuitwisseling en het versterken van netwerken.