Academisch leiderschap

Wij zijn het expertisecentrum op het gebied van academisch onderzoek naar de toekomst van vrije tijd, recreatie en toerisme. Wij brengen het onderwijs en de sector bij elkaar. Samen met lectoren, docenten en studenten werken we aan oplossingen voor actuele en toekomstige problemen die de toekomst van de sector kunnen beïnvloeden. Jaarlijks profiteren enkele tientallen bedrijven en overheden van onze unieke aanpak.

De 3 voordelen van academisch onderzoek door ETFI:

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • De nieuwste kennis toegepast
 • Ontwikkeling van kennis met en voor de sector

Academische netwerken

Wij delen onze expertise met partners binnen de volgende netwerken:

 • Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH)
  Het enige landelijk kenniscentrum voor leisure, toerisme en hospitality voor ontwikkeling en delen van kennis over deze thema’s. Dit kenniscentrum hebben we samen opgericht met HZ Hogeschool Vlissingen en NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.
   
 • European Tourism Futures Research Network (ETFRN)
  Wij hebben een netwerk met momenteel 20 participerende academische instellingen uit 17 Europese landen. Met deze instellingen wisselen wij regelmatig kennis uit ten behoeve van de Europese toeristische sector.
   
 • International Competence Network for Tourism Research and Education (ICNT)
  Wij zijn aangesloten bij een ‘competentienetwerk’ van 9 internationale hogescholen en universiteiten om kennis te bundelen en gezamenlijk onderzoeksprojecten uit te voeren. Dit netwerk is opgericht door Fachhochschule Westküste.