Beter ondernemen door meer inzicht in toeristische bezoekersprofielen

Wie bezoeken de provincie Friesland precies voor een vakantie? Door het verzamelen van toeristische data kun je veel te weten komen over jouw bezoekers. Een bezoekersprofiel is cruciaal als je klantgericht wilt handelen, verbeteringen wil doorvoeren en succes wilt behalen. Maar hoe maak je toeristische bezoekersprofielen? Bezoek onze College Tour en leer meer over datagedreven werken in toerisme. Interessant voor ondernemers, cultuurmakers, ambtenaren en natuurbeheerders.

Ontwikkelingen monitoring toerisme in Friesland

Experts delen hun kennis over datagedreven werken in toerisme. Ze geven inzicht in wat er al op het gebied van dataverzameling gebeurt en welke ervaringen er zijn. Zo bestaat er een waardevolle tool waarmee online bezoekersprofielen gegeneerd worden. Hiermee krijgen ondernemers nieuwe inzichten over hun gasten en kunnen zij verbeteringen doorvoeren in hun bedrijfsvoering. Daarom willen wij samen met jou vaststellen waaraan behoefte is om een soortgelijke bezoekerstool voor de Friese toeristische sector te ontwikkelen. Zodat jij binnenkort zelf met de tool aan de slag kunt om een duidelijk profiel van jouw gasten te schetsen. Studenten kunnen je hierbij ondersteunen.

College Tour

Met het initiatief College Tour vanuit Toerisme Collectief Friesland willen we ‘een leven lang leren’ stimuleren voor studenten, onderzoekers, overheden en het bedrijfsleven. Door middel van een programma met actuele thema’s stimuleren we een divers publiek om (online) sessies bij te wonen en kennisdeling te bevorderen. College Tour is een samenwerking van European Tourism Futures Institute, Friesland CollegeMerk FryslânNHL Stenden Tourism Management & Toerisme Collectief Friesland.

Meld je aan voor onze tweede kennissessie ‘Toeristische bezoekersprofielen op basis van data’.

Locatie & tijden

Aanvang
23 nov 2021 om 15:30 uur.

Stel uw vraag aan Stefan

Stefan kan u helpen een toekomtbestendige strategie te bepalen.