Sarike van Slooten

Cultureel erfgoed
Scenarioplanning

Sarike onderzoekt hoe museums omgaan met hun koloniaal ergfgoed en verhalen. Hoe museums de multivocaalheid van koloniaal erfgoed behandelen en representeren om tot een sterkere poskoloniale museum te komen is de focus van het onderzoek. Sarike is gespecialiseerd in (duister) erfgoed, museum display en identiteitsvorming. Deze specialisatie heeft geleid tot een extern promotietraject aan de Universiteit van Amsterdam, School of Heritage, Memory and Material Culture.

Functie

Sarike’s onderzoek is gericht op de vertoning van koloniaal erfgoed in musea en de toekomst van museumtentoonstellingen. Ze geeft musea advies over hoe zij een sterkere tentoonstelling kunnen neerzetten door de vertoning van controversiële geschiedenis te verbinden met huidige veelzijdige identiteiten. Haar museumstudies baseert ze op drie niveaus:

  • De materiële tentoonstelling
  • Het proces achter het creëren van de tentoonstelling
  • De perceptie van de bezoeker

Ervaring

Nadat Sarike haar bachelordiploma van de opleiding Tourism Management aan NHL Stenden Hogeschool behaalde, is ze gestart met de Master in International Leisure and Tourism Studies. Tijdens deze studie specialiseerde ze zich in (duister) erfgoed, museum display en identiteitsvorming. Deze specialisatie heeft geleid tot een extern promotietraject aan de Universiteit van Amsterdam, School of Heritage, Memory and Material Culture.

Stel uw vraag aan Sarike

Sarike weet alles over erfgoed, museum display en identiteitsvorming.