Journal of Tourism Futures

Sinds 2015 zijn wij het enige onderzoeksinstituut in Nederland dat een eigen wetenschappelijk tijdschrift uitgeeft. Het doel van het Journal of Tourism Futures is om academische disciplines aan onderzoek naar de toekomst van toerisme toe te voegen.

Toptijdschrift voor vrije tijd, toerisme, gastvrijheid

Het Journal of Tourism Futures behoort tot de 25% beste tijdschriften van alle 123 tijdschriften in het domein van vrije tijd, toerisme, gastvrijheid en overtreft vele tijdschriften op dit gebied. Alle onderzoekspublicaties worden beoordeeld door een internationaal academische redactieraad. U kunt de nieuwe, wetenschappelijk bewezen inzichten gelijk toepassen binnen uw toeristische organisatie.

Waar bestaat het Journal of Tourism Futures uit?

  • Artikelen met resultaten van onderzoeken uitgevoerd door internationale wetenschappers
  • Beoordeelde onderzoeksresultaten rondom verschillende toeristische thema’s
  • Onderzoeken gericht op de toekomst van toerisme
  • Drie keer per jaar verschijnt een uitgave door Emerald Insight
  • Aantrekkelijk vormgegeven tijdschrift

Magazine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaan de reeds uitgebrachte Journals of Tourism Futures over?

12 toeristische trends die de toekomst van toerisme zullen bepalen

12 jan

In 1950 begon het toerisme met 25 miljoen internationale aankomsten volgens de UNWTO. In 2019 bedroeg dit 1,45 miljard. Toen kwam COVID-19, en de wereld veranderde. Verwacht wordt dat het toerisme in 2020 meer dan een miljard internationale aankomsten zal verliezen. Dit is een conservatieve schatting. Dus, wat is de toekomst van internationaal toerisme? Microtrends zijn een subgroep van de megadrivers van verandering. Deze microtrends zijn gericht op hoe megadrivers zich hervormen en aanpassen binnen een specifieke context, namelijk toerisme. In de nieuwe speciale uitgave van ons Journal of Tourism Futures belichten we 12 bijdragen van auteurs die een reeks microtrends identificeren die wereldwijd krachten uitoefenen op de toekomst.

Ian Yeoman Lees meer

De toekomst van pooltoerisme

25 mrt

Toerisme in de poolgebieden is best een ‘cool’ onderwerp. Omdat deze regio’s zijn opgewarmd, is er meer interesse om ze te bezoeken. De speciale uitgave van het Journal of Tourism Futures over de toekomst van pooltoerisme vertegenwoordigt het hoogtepunt van meer dan 10 jaar werk door het International Polar Tourism Research Network (IPTRN).

Ian Yeoman Lees meer

Millennials en Generatie Z: uitdagingen en toekomstperspectieven voor internationaal toerisme

22 mei

Eén van de uitgaves van ons Journal of Tourism Futures onderzoekt de toekomst door ogen van diverse generaties. De generatieverschuiving vertegenwoordigt een belangrijke factor die de toekomst van het toerisme zal bepalen. Deze speciale uitgave richt zich op de relatie tussen de Millennial Generation, Generatie Z en toerisme. Deze generaties vertegenwoordigen op vele manieren een duidelijke breuk met het verleden.

Ian Yeoman Lees meer
Ontdek alle blogs

Meer weten over ons magazine?

Ian helpt u graag verder.