The Tourist Information Centre (TIC)

De TIC-projecten (toeristeninformatiecentrum) vormden een doorlopende samenwerking met City Destination Alliance en het kennisnetwerk van Nederlandse DMO’s, het masterprogramma International Leisure, Tourism and Events Management aan NHL Stenden in Leeuwarden en ETFI. Er zijn drie projecten afgerond:

  1. Het toeristeninformatiecentrum van de toekomst (2020)
  2. Het definiëren van KPI’s (key prestatie-indicatoren) voor het meten van de waarde van toeristeninformatiecentra (TIC’s) (2021, afgerond door bachelorstudenten International Tourism Management aan NHL Stenden)
  3. Het meten van de emotionele en sociale waarden van het toeristeninformatiecentrum (TIC) (2022)
Aanleiding

Met de TIC-projecten is het huidige gebruik, ontwerp, aanbod en de werking van de toeristeninformatiecentra onderzocht. Dit is gedaan in lijn met de laatste trends. We streefden ernaar te ondersteunen bij de transformatie van de TIC’s om te voldoen aan de veranderende behoeften van de hedendaagse reizigers.

Probleemoplossing

In het tijdperk van digitale vooruitgang en veranderende consumententrends rijst de vraag of traditionele toeristeninformatiecentra nog relevant zijn. Deze fysieke centra staan voor een reeks uitdagingen te midden van de digitale revolutie.

Het projectteam bestond uit:
Aanpak

Het project is meerdere jaren uitgevoerd als een onderzoeks-elective vak in module 4 van de opleiding ITM.

Dit onderzoeksproject heeft gelopen van april 2020 tot juli 2022

Stel uw vraag aan Bernadett

Bernadett kan u helpen met strategische bestemmingsontwikkeling.