Anke Arts

Co-creatie
Waarde creatie

De focus van Anke’s onderzoeken ligt op het bepalen van nieuwe visies en strategieën voor bestemmingen. Haar expertise hierbij is leven lang leren en human capital binnen leisure en hospitality. Naast haar werk voor ETFI, werkt Anke ook als docent bij NHL Stenden in de bacheloropleiding Leisure and Events Management.

Functie

Anke is docent-onderzoeker bij de opleiding Leisure & Events van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden waar zij studenten coacht tijdens hun afstudeerstage. Vanuit haar expertise rondom waardecreatie en strategic & community-based Food Tourism weet Anke effectieve visies en strategieën voor bestemmingen te ontwikkelen. Anke doet onderzoek naar de waardecreatie en innovatiekracht met en door de studerende werknemer. Haar expertise hierbij is leven lang ontwikkelen en human capital binnen leisure en hospitality.     

Ervaring

Anke heeft haar mastertitel behaald aan Oxford Brookes University. Ze heeft tijdens en na haar studie onder andere gewerkt bij Marriott Londen, Amsterdam RAI en een onderzoeksbureau binnen leisure, cultuur en hospitality. Ze heeft hiermee organisaties vanuit de operationele kant leren kennen, alsook vanuit onderzoeks- en adviesperspectief. Vanuit haar ervaring met de vele bedrijven die ze bezoekt voor het lectoraat en voor de stages, heeft Anke de ambitie om bedrijven en onderwijs nog meer (onderzoekend) met elkaar te laten samenwerken, zodat de branche duurzame waarde kan blijven creëren.

Anke Arts werkte mee aan deze projecten

Waddengastronomie versterkt werelderfgoedbeleving

Leeuwarden Student City 2028

Transformatie van DMO naar Destination Learning Organisation

Ontdek alle projecten

Anke Arts schreef deze blogs

Food is the soul of a place

05 juli

Food tourism is een trend die zich sinds het begin van deze eeuw sterk heeft ontwikkeld. Food tourism omvat zowel de toerist die op zoek is naar een unieke luxe restaurantervaring als de toerist die foodmarkten afstruint en eet bij een foodtruck of op een krukje bij een lokaal tentje. Daarnaast is er een groeiende, meer recente, trend waarbij agrarische bedrijven laten zien wat de herkomst en/of productie van ons voedsel is. Er is steeds meer interesse in het begin van de voedselketen. Bezoekers kunnen ervaringen opdoen zoals het melken van een koe, zien hoe kaas wordt gemaakt en zelf in pluktuinen groenten en fruit plukken. Toeristen zijn op zoek naar het verhaal erachter, the soul of food & place.

5 tips om te investeren in human capital in leisure en toerisme

28 januari

Crossovers is een veelgebruikte term die letterlijk kruispunt of oversteekplaats betekent. Juist nu staan mensen op een kruispunt, ongevraagd. En meestal ongewenst. Hun werk houdt op te bestaan en ze worden gedwongen over te steken naar een nieuwe toekomst. Vooral de leisure- en toerismebranche is kwetsbaar gebleken. Hoe vervelend de huidige omstandigheden ook zijn, een crossover maken biedt ook nieuwe kansen.

Gaan studentensteden weer bruisen?

13 november

In (middel)grote studentensteden is huisvesting voor studenten een terugkerend probleem. Eindeloze wachttijden en torenhoge huurprijzen. Maar heb je eenmaal een kamer gevonden, dan is het gezellig toeven in een stad die bruist van de gezelligheid en aanwezigheid van gelijkgestemden. Nu COVID-19 voor een tweede golf zieken heeft gezorgd in Nederland en studenten het onderwijs (nu nog) noodgedwongen op afstand volgen, is de vraag hoe dat effect gaat hebben op de studentensteden op de lange termijn. Het is dus zeker interessant om nu al te kijken naar mogelijke ontwikkelingen van studentensteden binnen Nederland.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Anke

Anke is expert in het bepalen van nieuwe visies en strategieën voor bestemmingen.