Anke Arts

Bestemmingsontwikkeling
Culinair toerisme
Hospitality

Met een master in International Hospitality Management is Anke door de jaren heen betrokken geweest bij verschillende projecten op het gebied van hospitality, leisure en toerisme. Haar voornaamste interesse ligt bij een strategische kijk op ‘food tourism’. Binnen ETFI leidt Anke het vijfjarige programma ‘Waddengastronomie’, gefinancierd door het Waddenfonds. Dit programma omvat een aantal projecten zoals onderzoek, netwerkbijeenkomsten en onderwijsontwikkeling op het gebied van voedsel, gastronomie en toerisme in het Waddengebied. Anke houdt zich ook bezig met strategievorming binnen het CELTH-team, het Centre of Expertise for Leisure, Tourism and Hospitality, een nationaal expertisecentrum voor vrije tijd, toerisme en hospitality.

Anke Arts werkte mee aan deze projecten

Waddengastronomie versterkt werelderfgoedbeleving

Leeuwarden Student City 2028

Transformatie van DMO naar Destination Learning Organisation

Ontdek alle projecten

Anke Arts schreef deze blogs

Food is the soul of a place

05 juli

Food tourism is een trend die zich sinds het begin van deze eeuw sterk heeft ontwikkeld. Food tourism omvat zowel de toerist die op zoek is naar een unieke luxe restaurantervaring als de toerist die foodmarkten afstruint en eet bij een foodtruck of op een krukje bij een lokaal tentje. Daarnaast is er een groeiende, meer recente, trend waarbij agrarische bedrijven laten zien wat de herkomst en/of productie van ons voedsel is. Er is steeds meer interesse in het begin van de voedselketen. Bezoekers kunnen ervaringen opdoen zoals het melken van een koe, zien hoe kaas wordt gemaakt en zelf in pluktuinen groenten en fruit plukken. Toeristen zijn op zoek naar het verhaal erachter, the soul of food & place.

5 tips om te investeren in human capital in leisure en toerisme

28 januari

Crossovers is een veelgebruikte term die letterlijk kruispunt of oversteekplaats betekent. Juist nu staan mensen op een kruispunt, ongevraagd. En meestal ongewenst. Hun werk houdt op te bestaan en ze worden gedwongen over te steken naar een nieuwe toekomst. Vooral de leisure- en toerismebranche is kwetsbaar gebleken. Hoe vervelend de huidige omstandigheden ook zijn, een crossover maken biedt ook nieuwe kansen.

Gaan studentensteden weer bruisen?

13 november

In (middel)grote studentensteden is huisvesting voor studenten een terugkerend probleem. Eindeloze wachttijden en torenhoge huurprijzen. Maar heb je eenmaal een kamer gevonden, dan is het gezellig toeven in een stad die bruist van de gezelligheid en aanwezigheid van gelijkgestemden. Nu COVID-19 voor een tweede golf zieken heeft gezorgd in Nederland en studenten het onderwijs (nu nog) noodgedwongen op afstand volgen, is de vraag hoe dat effect gaat hebben op de studentensteden op de lange termijn. Het is dus zeker interessant om nu al te kijken naar mogelijke ontwikkelingen van studentensteden binnen Nederland.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Anke

Anke is expert in het bepalen van nieuwe visies en strategieën voor bestemmingen.