Richting bestemmingsbeheer 

Het bereiken van bestemmingsbeheer door middel van scenario’s en een governance diagnostisch kader.

In dit onderzoek onthullen we vier scenario’s voor Bestemmingsbeheer die voortkomen uit diverse betrokkenheidsniveaus van zowel de publieke als private sector. Daarbij introduceren we een krachtig governance-diagnostisch kader, bedoeld om bestemmingsbeheer op een effectievere wijze te ondersteunen.

Aanleiding

De laatste jaren groeit de behoefte aan en interesse in beter beheer van bestemmingen. Met “Bestemmingsbeheer” doelen we op de benadering die de behoeften van een bestemming en haar gemeenschappen in balans brengt en voldoet aan een participatiemodel van legitiem en met instemming verkregen bestuur.

Probleemoplossing

Bestemmingsbeheer vereist volledige samenwerking tussen de publieke, private en gemeenschapssector om te slagen. Het bereiken van een hoog niveau van samenwerking is een uitdaging.

Het projectteam bestond uit:
Aanpak

Het team maakte gebruik van een scenario-planning sessie om vier scenario’s voor bestemmingsbeheer te creëren. Deze werden vervolgens getest in meerdere workshops. Hierbij was een breed scala aan experts aanwezig.

Resultaten

De uiteindelijke resultaten waren vier uitgeschreven scenario’s voor Bestemmingsbeheer en een Governance Diagnostisch Kader voor Bestemmingsbeheer.

Dit onderzoeksproject heeft gelopen van maart 2020 tot juli 2021

Stel uw vraag aan Bernadett

Bernadett kan u helpen met strategische bestemmingsontwikkeling.