Stefan Hartman

Bestemmingsbestuur
Duurzaam toerisme
Opbouw van aanpassingsvermogen

Dr. Stefan Hartman is hoofd van de afdeling van het European Tourism Futures Institute (ETFI) aan NHL Stenden University in Nederland. Hier helpt hij belanghebbenden in de vrijetijds- en toerisme-industrie om strategieën en acties te ontwikkelen waarmee ze voortdurend veranderende zakelijke omgevingen kunnen beheren. Om dit te doen, maakt hij gebruik van zijn kennis van transitiemanagement, resilience en het opbouwen van aanpassingsvermogen. Stefan heeft zijn proefschrift afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling, strategische (ruimtelijke) planning en bestuurs-kwesties met betrekking tot ruimtes en plaatsen die bezig zijn (slimme) bestemmingen te worden voor toerisme en vrije tijd. Hiernaast geeft Stefan ook les binnen het masterprogramma International Leisure Tourism and Events Management (MILTEM) van Hogeschool NHL Stenden.

Stefan Hartman werkte mee aan deze projecten

Agenda Bewuste Bestemmingen

Toeristische informatie voor de toekomst

Opkopen van vakantieparken

Polar Tourism Adapt: Aanpassingspaden door kennis co-productie om op de onzekere toekomst van het toerisme in Antarctica te anticiperen.

Toeristische data op orde

Economische impactanalyse COVID-19 op de vrijetijdssector in Groningen

Ontdek alle projecten

Stefan Hartman schreef deze blogs

waddengastronomie

Waddengastronomie moet groene en culinaire toerist naar waddengebied halen

26 maart

Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Samen met Visit Wadden, Stichting Waddengroep, onze collega's van NHL Stenden Hogeschool en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers zetten wij onze kennis in om de komende 5 jaar de Waddengastronomie op de kaart zetten. Hiermee willen we een culinaire waddentraditie creëren en groenbewust en culinair toerisme naar het waddengebied aanwakkeren.

Herstarten van toerisme: bounce back of bounce forward?

08 februari

2021 zou het jaar kunnen zijn waarin we de eerste tekenen van herstel van reizen en toerisme zien. Een vraag die velen van ons in de toeristische sector bezighoudt, is: "Hoe zal de herstart van toerisme en reizen eruitzien?" Wat mensen vaak als een wenselijke optie zien, past in het begrip “Build Back Better”: duurzaam, verantwoord en/of regeneratief toerisme.

Veerkracht van bestemmingen in tijden van COVID-19-coronavirus

06 april

De wereld is getuige van een ongekende situatie met het uitbreken van het COVID-19-coronavirus. De veerkracht van bestemmingen (‘destination resilience’) krijgt steeds meer aandacht en wordt een belangrijk onderwerp in debatten. Dit omdat het gaat over weerstand, herstel en transformatie in de context van externe, autonome schokken en spanningen. De COVID-19-uitbraak is één van die schokken en heeft enorme gevolgen voor bestemmingen.

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Stefan

Stefan kan u helpen een toekomtbestendige strategie te bepalen.