Academisch onderzoek

Samen met lectoren, docent-onderzoekers en studenten leveren wij wetenschappelijk bewezen oplossingen voor actuele of toekomstige problemen in de vrijetijds-, recreatie- en toerismesector.

Academische perspectieven op vrije tijd, recreatie en toerisme

Door inzichten uit onderwijs, industrie en onderzoek samen te brengen, werken wij aan wetenschappelijke oplossingen voor problemen die de toekomst van de sector kunnen beïnvloeden. Op deze manier krijgen organisaties inzicht in wetenschappelijk onderbouwde inzichten voor de toekomst van recreatie en toerisme. Ook werkt een groot deel van onze toerisme experts als docent in het onderwijs. Hierdoor wordt de kennis die wij in onze onderzoeksprojecten opdoen in het onderwijs gebracht.

Academische kennisnetwerken

Wij delen onze expertise met partners in binnen- en buitenland binnen de volgende netwerken:

  • Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH):
    Het enige landelijk kenniscentrum voor leisure, toerisme en hospitality voor ontwikkeling en delen van kennis over deze thema’s. Dit kenniscentrum hebben we samen opgericht met HZ Hogeschool Vlissingen en Breda University.
  • Future of Tourism Coalition:
    Wij hebben ons aangesloten bij de beweging die de toekomst van het toerisme opnieuw vormgeeft: de Future of Tourism Coalition. Hiermee dragen we ons steentje bij aan een betere toekomst voor reizen en toerisme.
  • International Competence Network for Tourism Research and Education (ICNT):
    Wij zijn aangesloten bij een competentienetwerk van 9 internationale hogescholen om kennis te bundelen en gezamenlijk onderzoeksprojecten uit te voeren. Dit netwerk is opgericht door Fachhochschule Westküste.

Onze expertise

Academische publicaties

Bekijk onze database met academische publicaties. Wij publiceren onze bevindingen over toekomstonderzoek naar toerisme voortdurend in internationale tijdschriften, boeken en rapporten.

Academische publicaties

Studentprojecten

Werk samen met studenten van NHL Stenden Hogeschool en gebruik de nieuwste academische kennis om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor uw toeristische organisatie.

Studentprojecten
Bekijk alle diensten

Stel uw vraag aan onze onderzoekers

Verkrijg academische inzichten over de toekomst van toerisme.

1