Over ETFI

Sinds 2009 is het European Tourism Futures Institute (ETFI) marktleider in toekomstonderzoek en scenarioplanning voor vrije tijd, recreatie en toerisme. ETFI is opgericht door een toenemende behoefte in de toeristisch-recreatieve sector aan ondersteuning bij beleidsvorming en strategische planning rekening houdend met de snel veranderende wereld.

Wat en voor wie?

Tot nu toe hebben we tientallen brancheorganisaties, overheidsinstanties, bedrijven en het onderwijs ondersteund met toegepast en academisch onderzoek om strategieën, verdienmodellen en concepten voor de toekomst te ontwerpen. We hebben meer dan 100 projecten uitgevoerd om organisaties weerbaarder te maken tegen de onzekerheden die de huidige samenleving met zich meebrengt.

Scenarioplanning in vrije tijd, recreatie en toerisme

Wij zijn het enige expertisecentrum in Europa dat scenarioplanning toepast in toeristisch onderzoek. Door middel van deze krachtige benadering van strategie en planning, schetsen we beelden van de toekomst van vrije tijd, recreatie en toerisme. We maken spelers in de sector bewust van de veranderingen die de industrie zal ondergaan. Op basis van de effecten van deze veranderingen geven we advies om te anticiperen op ontwikkelingen met innovatieve visies, beleid of strategieën. Dit is essentieel in zo’n snel veranderende sector met constant wisselende trends.

Ontdek onze diensten

Onderzoek op maat

Wij ontwikkelen veerkrachtige beleidsplannen, strategieën en acties waardoor spelers in de toeristisch-recreatieve sector effectief om kunnen gaan met een constant veranderende omgeving.

Onderzoek op maat

Academisch onderzoek

Samen met lectoren, docent-onderzoekers en studenten leveren wij wetenschappelijk bewezen oplossingen voor actuele of toekomstige problemen in de vrijetijds- en toerismesector.

Academisch onderzoek

Keynotes & Training

Onze sprekers weten gasten van toonaangevende internationale evenementen te inspireren met hun onderzoeksgerelateerde inzichten voor een veerkrachtige toeristisch-recreatieve sector.

07
sep
Toerisme als motor van regionale ontwikkeling en samenwerking
Albert Postma
Workshop
Keynotes & Training
Bekijk alle diensten

Stel uw vraag aan onze experts

Wij ontwerpen strategieën, verdienmodellen en concepten voor de toekomst.