Onze diensten

Met toegepast- en academisch onderzoek hebben wij al tientallen brancheorganisaties, overheidsinstanties, bedrijven en onderwijsinstellingen ondersteund om strategieën, verdienmodellen en concepten voor de toekomst te ontwerpen. We hebben meer dan 100 projecten uitgevoerd om organisaties weerbaarder te maken tegen de onzekerheden die de huidige samenleving met zich meebrengt.

Onze expertises

Onderzoek op maat

Wij ontwikkelen veerkrachtige beleidsplannen, strategieën en acties waardoor spelers in de toeristisch-recreatieve sector effectief om kunnen gaan met een constant veranderende omgeving.

Onderzoek op maat

Academisch onderzoek

Samen met lectoren, docent-onderzoekers en studenten leveren wij wetenschappelijk bewezen oplossingen voor actuele of toekomstige problemen in de vrijetijds- en toerismesector.

Academisch onderzoek

Keynotes & Training

Onze sprekers weten gasten van toonaangevende internationale evenementen te inspireren met hun onderzoeksgerelateerde inzichten voor een veerkrachtige toeristisch-recreatieve sector.

26
apr
Bewuste bestemmingen in veranderende tijden
Jasper Heslinga
Webinar
Keynotes & Training

Lees onze nieuwste blogs

Inzicht in de wereld van toeristenbelasting

12 apr

Toeristenbelasting is een beleidsinstrument dat wordt gebruikt door nationale en lokale autoriteiten. Het wordt gebruikt om de negatieve externe effecten veroorzaakt door toerisme te verminderen, de duurzaamheid van toerisme te vergroten en de levering van openbare diensten te financieren die niet alleen door bewoners, maar ook door toeristen worden gebruikt. Ik ben benieuwd naar de redenering achter de structuren van de toeristenbelasting in Nederlandse gemeenten en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Sjors Schuurmans Lees meer
Regenerative Future of Tourism

Regeneratieve toekomst van toerisme

29 mrt

We nodigen papers uit die onder andere onderzoeken hoe toerisme een katalysator kan worden voor ecologische, sociale, culturele en economische regeneratie en ecosystemen kan helpen herstellen en lokale gemeenschappen kan versterken. In de context van doemscenario’s voor de toekomst willen we ons op het tegenovergestelde richten. Naast een kritische blik, moeten de paper hoopvolle, regeneratieve en transformerende opvattingen bieden over de mogelijkheden van toerisme. Papers kunnen ook overwegen om met een frisse blik te kijken naar het faciliteren van een regeneratieve toekomst van toerisme.

Ian Yeoman Lees meer
waddengastronomie

Waddengastronomie moet groene en culinaire toerist naar waddengebied halen

26 mrt

Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Samen met Visit Wadden, Stichting Waddengroep, onze collega’s van NHL Stenden Hogeschool en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers zetten wij onze kennis in om de komende 5 jaar de Waddengastronomie op de kaart zetten. Hiermee willen we een culinaire waddentraditie creëren en groenbewust en culinair toerisme naar het waddengebied aanwakkeren.

Stefan Hartman Lees meer

Ondersteunen van destinatie management door op GPS gebaseerde voorspelmethodes

26 mrt

In de afgelopen decennia hebben zowel de toeristische industrie als de vrijetijdssector geprofiteerd van de economische, culturele en sociale ontwikkeling van bestemmingen over de hele wereld. Met het gebruik van innovatieve technologieën kunnen uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van toerisme worden aangegaan. Daarom heb ik besloten om mijn bachelorscriptie te richten op de potentie van voorspellende GPS-modellering voor Europese bestemmingen volgens toerisme professionals.

Noël Middelhoek Lees meer

Bestemmingen als kantoorlocatie

22 mrt

Reizen naar een andere stad of land voor een zakelijke bijeenkomst lijkt verleden tijd. Deze nieuwe strategie is er niet alleen op gericht om een ​​bestemming als vakantieplek op de markt te brengen, maar ook om het gebied als een ​​tijdelijk kantoor te zien. De pandemie bracht het bedrijfsleven vooruit op het gebied van digitalisering. Coworking spaces zijn de toekomst en zelfs een hotelkamer kan een tijdje een kantoor worden. Nieuw is de manier waarop bestemmingen en organisaties werken op afstand begrijpen, ondersteunen en vermarkten.

Laura Spiekermann Lees meer

Nieuw onderzoek brengt voor het eerst waarde hele gastvrijheidssector in kaart

15 mrt

Hoe diepgeworteld is de gastvrijheidssector in de samenleving? Hoe zou de maatschappij eruitzien zonder dat mensen kunnen ontspannen, recreëren, uit eten gaan, kamperen, sporten, elkaar ontmoeten, cultuur snuiven, reizen in binnen- en buitenland, congresseren en evenementen bijwonen? Samen met CELTH en Gastvrij Nederland hebben wij antwoord op die vraag gegeven in het onderzoek: Maatschappelijke waarde van toerisme en recreatie.

Jasper Heslinga Lees meer
Ontdek alle blogs

Onze experts staan voor u klaar

Neem contact op voor de mogelijkheden.