Ian Yeoman

Culinair toerisme
Scenarioplanning
Toekomstonderzoek

Dr. Ian Yeoman is lector ‘Disruption, Innovation and New Phenomena’ aan de Hotel Management School én de Academie Leisure & Tourism van NHL Stenden Hogeschool. Ian heeft zijn vaardigheden geleerd als scenariospecialist voor Visit Scotland, waar hij het proces van toekomstgericht denken binnen de organisatie heeft opgezet. Dit deed hij met behulp van verschillende technieken waaronder economische modellering, trendanalyse en scenarioconstructie. Meer recentelijk heeft hij een reeks projecten uitgevoerd over de toekomst van het toerisme in de Stille Oceaan voor de Asian Development Bank en over de toekomst van werk en het ecosysteem voor de regering van Nieuw-Zeeland. Ian heeft een promotieonderzoek gedaan in Operations Research aan de Edinburgh Napier University. Hij is co-editor van het Journal of Tourism Futures en redacteur van de boekenserie Tourism Futures van Channelview. Ook is hij auteur en co-auteur van meer dan 20 boeken, waaronder ‘Science Fiction, Disruption and Tourism’ en ‘The Future Past of Tourism’. Ian bekleedt de functie van Visiting Professor aan de Victoria University of Wellington, Nieuw-Zeeland en de Ulster University in het Verenigd Koninkrijk. Ian is een van de top 100 wetenschappers op het gebied van toerisme volgens Google Scholar en is in 2022 genoemd als een van de top 50 influencers door het Hospitality Institute.

Ian Yeoman schreef deze blogs

De toekomst van e-HRM en kunstmatige intelligentie in toerisme en hospitality

17 mei

Technologieën die Human Resource Management faciliteren, aangeduid als digitaal of elektronisch Human Resource Management (e-HRM), ontwikkelen zich snel. Relatief recent veroorzaakte de term kunstmatige intelligentie (AI) een nieuwe golf van potentiële technologische facilitering voor HRM. De gloednieuwe speciale uitgave van de Journal of Tourism Futures presenteert papers die een breed scala aan aan talentmanagement gerelateerde uitdagingen en vraagstukken voor de toerisme- en hospitality sector behandelen waarin recente technologische ontwikkelingen een rol spelen.

Regenerative Future of Tourism

Regeneratieve toekomst van toerisme

29 maart

We nodigen papers uit die onder andere onderzoeken hoe toerisme een katalysator kan worden voor ecologische, sociale, culturele en economische regeneratie en ecosystemen kan helpen herstellen en lokale gemeenschappen kan versterken. In de context van doemscenario's voor de toekomst willen we ons op het tegenovergestelde richten. Naast een kritische blik, moeten de paper hoopvolle, regeneratieve en transformerende opvattingen bieden over de mogelijkheden van toerisme. Papers kunnen ook overwegen om met een frisse blik te kijken naar het faciliteren van een regeneratieve toekomst van toerisme.

De toekomst van pooltoerisme

25 maart

Toerisme in de poolgebieden is best een ‘cool’ onderwerp. Omdat deze regio's zijn opgewarmd, is er meer interesse om ze te bezoeken. De speciale uitgave van het Journal of Tourism Futures over de toekomst van pooltoerisme vertegenwoordigt het hoogtepunt van meer dan 10 jaar werk door het International Polar Tourism Research Network (IPTRN).

Ontdek alle blogs

Stel uw vraag aan Ian

Ian is 's werelds enige professionele futuroloog die gespecialiseerd is in toerisme.